Ionic silver metallic / Electric green / Long Range
Ionic silver metallic / Electric green / European version

Andere modellen

Afgebeelde uitvoering kan afwijken van de standaard uitvoering.

c evolution

De toekomst is geen compromis.

Met de BMW C evolution kun je de Urban Mobility van de toekomst nu al ervaren - zonder compromissen. In tegendeel: deze elektrische maxi-scooter verenigt duurzaamheid, dynamiek en beweeglijkheid met oogverblindend design. Uitlaatgas en lawaai behoren tot het verleden. Alle andere voertuigen in het stadsverkeer laat je ver achter je. De krachtige, geheel elektrische motor zorgt ervoor dat je snel op je bestemming bent. Uiteraard met heel veel rijplezier. Met de Long Range versie heb je dankzij een actieradius tot zo'n 160 km de hele dag plezier. Bovendien heb je vier rijmodi en intelligente energie terugwinning met remmen en 'gas' loslaten. Topprestaties, milieuvriendelijkheid en innovatieve technologie - de BMW C evolution staat voor rijplezier zonder compromissen.

Opgeladen aandrijfkracht.

Anders dan conventionele verbrandingsmotoren, ontwikkelt de elektromotor van de C evolution zijn kracht ongekend spontaan en direct. Het koppel wordt zonder vertraging opgebouwd en de volle aandrijfkracht is er al vanaf de eerste meter. Zijn maximum vermogen van 35 kW (48 pk) en een koppel van 72 Nm in theorie aan de 'krukas' zorgen in de praktijk voor een koppel van bijna 600 Nm aan het achterwiel. De topsnelheid van de Long Range uitvoering is elektronisch begrensd op 129 km/h voor optimaal stroomverbruik en de maximale actieradius. Met een acceleratie van 0 - 50 km/h in slechts 2,8 seconden ben je bij het stoplicht hoogstwaarschijnlijk het snelste weg.

Meer actieradius, meer rijplezier.

De C evolution beschikt over accu modules van de nieuwste generatie. Zij zijn gelijk aan die van de BMW i3 en maken een 60% grotere actieradius mogelijk - tot wel 160 km. De accu kan met zijn geïntegreerde lader zowel aan een laadpaal als aan een huishoudstopcontact worden opgeladen. Korte oplaadtijden zijn bijzonder praktisch in het dagelijks gebruik. Verder beschikt de C evolution over een nieuwe, stille oplaadmodus. Daarin duurt het opladen iets langer, maar het verloopt geruislozer.

Om ook maxi-scooterrijders met rijbewijs A1 plezier te laten hebben van de BMW C evolution, is er een European versie met een homologatievermogen van 11 kW beschikbaar (bij een maximum vermogen van 35 kW en een tot 100 km teruggebrachte actieradius). Deze versie draagt de naam “European” aangezien het benodigde rijbewijs alleen van toepassing is in een aantal Europese landen.

Maxi-scooter design van de toekomst.

Het design van de C evolution is futuristisch en op het eerste gezicht typisch BMW Motorrad. LED-dagrijlicht, LED-verlichting en een groot TFT-kleurendisplay onderstrepen zijn technologisch leiderschap. Zijn markante split-face laat geen twijfel over de familieband met BMW Motorrad bestaan. En de nieuwe kleur Ionic silver metallic in combinatie met de contrastkleur Electric green vormt een statement.

Daarbij verleent de nieuwe decoratie op de zijpanelen de maxi-scooter een nog moderner uiterlijk.
Een hoog afwerkingsniveau met fraaie details als gekleurde stiknaden en een getint windscherm ronden het design af.