Lightwhite uni / Lupinblau metallic / Racingred uni
Racingred uni
Blackstorm metallic

Andere modellen

Afgebeelde uitvoering kan afwijken van de standaard uitvoering.

F 800 R

De BMW F 800 R: de moderne allrounder.

Met deze actieve roadster is alles mogelijk: van cruisen door de stad en relaxte toerritten daarbuiten tot sportief sturen over bochtige landweggetjes. De BMW F 800 R combineert beweeglijkheid, praktische inzetbaarheid voor elke dag en dynamische prestaties - allemaal geïntegreerd in een sportief totaalpakket. Dankzij zijn pittige motor (66 kW/90 pk) voel je elke keer wanneer je het gas opendraait waarvoor hij is gemaakt: superieure handling en totale controle over de weg. Maar de F 800 R levert meer dan alleen sportieve prestaties en eenvoudige handling. Innovatieve technologie hoort er ook bij: Ride-by-Wire en een keuze uit twee rijmodi. Standaard ABS en optionele systemen zoals ASC (Automatic Stability Control) of Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) zorgen er voor dat de kracht op een veilige manier wordt overgebracht op de weg.

Design om van te genieten.

Je ziet het alleen al aan zijn uitstraling: de F 800 R is de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar plezier. De precieze lijnvoering en de minimalistische kuipdelen tekenen op voorhand al voor lichtvoetige beweeglijkheid. De upside-down vork suggereert bovendien voorwaartse dynamiek, zelfs wanneer de motorfiets stil staat. De hoogwaardige cockpit valt op door zijn nieuw ontworpen wijzerplaat en het heldere multifunctionele display geeft je nu nog meer informatie. Een ander hoogtepunt wordt gevormd door de nieuwe achterdemper. Deze klinkt niet alleen zo goed als dat deze er uit ziet, hij voldoet ook aan de Euro-4 emissienorm.

Drie nieuwe kleuren accentueren het dynamische ontwerp van de motorfiets. De F 800 R ziet met name in BMW Motorsport kleurstelling zeer sportief uit. De rode bies op de wielen vormt hier een eerbetoon aan de S 1000 RR – de iconische superbike van BMW.

Sterke 2-cilinder voor dynamische stuwkracht.

Een krachtige, vloeistofgekoelde 798 ccm 2-cilinder-in-lijn motor garandeert dynamische voortstuwing. Het vermogen van 66 kW (90 pk) bij 8.000 t/min. staat voor snelle respons, indrukwekkende acceleratie en laag brandstofverbruik. Een versie met vermogensreductie (35 kW/48 pk) is leverbaar voor rijders met het A2-rijbewijs.

Veilig voorwaarts.

De F 800 R is ontworpen voor puur en eenvoudig rijplezier. Een andere prioriteit is veiligheid. Alle modellen beschikken over BMW Motorrad ABS en stabiele, uitgebalanceerde demping voor sublieme prestaties en absolute controle over de weg. Andere opties zijn bijvoorbeeld ASC (Automatic Stability Control) en Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) voor nog meer veiligheid, prestaties en comfort. Ride-by-Wire zorgt voor verfijnde controle over de gashendel. Met dank aan de standaard rijmodi Rain en Road en de optionele Dynamic modus kan de F 800 R zich nog beter aanpassen aan elk wegdek en elke rijstijl.

Ongelimiteerde individualisering.

Je kunt je motorfiets volledig op je eigen ergonomische wensen aanpassen dankzij de standaard geleverde aanpasbare rem- en koppelingshendels en een ruim keuzeaanbod in buddyseats. BMW biedt hiernaast nog veel meer aan fabrieksopties en accessoires om de F 800 R op je persoonlijke smaak aan te passen. Neem bijvoorbeeld het nieuwe verhoogde stuur. In combinatie met een lage buddyseat is deze optie perfect voor nog relaxter rijden, met name voor kleinere rijders.