Lightwhite uni / Cordobablau
Racingred uni
Iced chocolate metallic

Andere modellen

Afgebeelde uitvoering kan afwijken van de standaard uitvoering.

BMW R 1200 R

Van design-concept naar nieuwe R 1200 R.

De nieuwe R 1200 R is state-of-the-art op het gebied van esthetiek, dynamiek en design. Toen onze ontwerpers met de BMW Concept Roadster hun visie gaven op het volgende evolutiestadium van de motorfiets, vormde deze machine een grote bron van inspiratie. Geen wonder, want de nieuwe R 1200 R is een krachtige allrounder die comfort, sportiviteit en design op een tot nog toe onbekende manier verenigt.

Richtinggevend design.

Compact, strak en krachtig - daarmee onderscheidt het nieuwe design zich duidelijk van de voorganger. De upside-down telescoopvork naar voorbeeld van de S 1000 RR verleent de krachtpatser niet alleen een markant uiterlijk, maar zorgt ook voor stabiliteit en exacte handling. Met de scherpe lijnvoering van de tank en de naadloze overgang van de buddyseat naar achteren is deze Roadster even sportief om te zien als om te rijden.

Individuele stijl.

Om het design nog beter te laten aansluiten bij individuele wensen, is de nieuwe BMW R 1200 R niet alleen in de basiskleur Racingred uni verkrijgbaar, maar ook in twee stijlvarianten: in het sportieve Lightwhite uni / Cordobablau (framekleur en tape) of in het stijlvolle Thundergrey metallic met goudkleurige vork (alleen leverbaar in combinatie met het optionele Dynamic ESA).

Modernste techniek.

Ook op het gebied van techniek is de R 1200 R zijn tijd ver vooruit. 125 pk zorgt voor een indrukwekkende vooruitgang. Optionele tractiecontrole (DTC) zet de kracht in samenwerking met de, met één druk op de knop op te roepen, rijmodi op de beste manier op het asfalt. Alles in het zicht en onder controle dankzij de nieuw geconcipieerde en uitgebreide instrumentencombinatie. Deze zetelt in de cockpit op een brug van hoogwaardig aluminium.

Uitstekende individualiteit.

De R1200 R overtuigt met een uitgebreid scala aan uitrustingsmogelijkheden: tanktas, BMW Navigator V en vier verschillende windschermen zijn al klaar voor de langere afstanden. Bovendien verhoogt de nieuwste generatie van het optionele Dynamic ESA de rijdynamiek nog eens aanzienlijk. Innovatieve voorzieningen als navigatievoorbereiding met Multi-Controller, Schakelassistent Pro en Keyless Ride maken van de sportieve Roadster een echte alleskunner.
Bovendien zorgen liefdevolle details, als gefreesde bedieningshendels en voetsteunen voor de rijder of een motor beschermbeugel van elektrogepolijst edelstaal, voor een perfecte balans tussen functionele tuning en optische individualisering. De optionele rijmodi Pro omvatten ABS Pro en Dynamisch remlicht (gehomologeerd).

De Roadster revolutie is begonnen.