Light white / Racing blue met. / Racing red

Andere modellen

Afgebeelde uitvoering kan afwijken van de standaard uitvoering.

HP4 RACE

Maximale essentie.

De HP4 RACE is meer dan de som van zijn delen. Deze motorfiets is pure emotie. Vanaf de eerste pennenstreek op papier tot op het asfalt van het circuit, passie heeft deze motor gemaakt tot wat hij is. Een aanjager van innovatie, ontworpen om grenzen te verleggen.

Deze HP motorfiets is de eerste ter wereld met een volledig carbon frame en wielen. Dit betekent dat het vermogen van 158 kW (215 pk) slechts 146 kilo (drooggewicht) vooruit hoeft te stuwen. Een handgemaakte en werkelijkheid geworden droom voor 750 enthousiaste fans.

750 keer pure prestatie.

De HP4 RACE is een meesterstuk, ontstaan door technische topprestaties. Elk van de racemachines is met de hand gemaakt door onze specialisten en voorzien van een plaquette met uniek modelnummer in de gelimiteerde serie van 750 stuks.

Geconcentreerde passie die we alleen produceren voor hen die deze passie met ons delen. Voor die rijders die geen grenzen kennen en altijd die stap verder willen gaan. Grensoverschrijders voor wie de HP4 RACE niet alleen aan hun eisen voldoet, maar die hun eisen hierdoor opnieuw moeten definiëren. Hier zijn er slechts een paar van. Om precies te zijn: zevenhonderdvijftig.

Nieuwe benchmark voor lichtgewicht constructies.

Het frame van de HP4 RACE is gemaakt van eindloos carbonvezel en gaat in een stuk door van het balhoofd tot aan het swingarmlager. Vergeleken met het standaard frame bespaart deze constructie maar liefst vier kilogram gewicht.
Bij de BMW HP4 RACE gaat het niet alleen om hoe deze carbon technologie uitziet, maar om de eigenschappen. Deze maken het mogelijk om functieafhankelijke torsie en stijfheid vooraf te berekenen en te integreren. Stijf als aluminium, hard als staal. Alle voordelen van het carbon materiaal zijn maximaal toegepast op de wielen. Deze blijven zelfs onder extreme belasting bijzonder flexibel.

Perfectie tot in het kleinste detail.

Door en door ontwikkeld voor het circuit. De HP4 RACE heeft een zelfdragende carbon voorkant die met zijn agressieve split-face en de daarachter liggende Ram-Air die de rijwind als het ware opvreet. Het koepelvormige windscherm biedt de rijders optimale bescherming en integreert hen in de stroomlijn. Het perfecte samenspel tussen lakkleur en carbon-materiaal maken de HP4 RACE een absolute schoonheid wanneer hij stilstaand is te bewonderen. Een nieuw tijdperk vraagt ook om nieuwe kleuren. Daarom presenteren we met de HP4 RACE nieuwe HP Motorsportkleuren: Lightwhite uni / Racingblue metallic / Racingred uni.

Handgebouwd. Geconfigureerd voor maximale prestatie.

Met de hand gebouwd in Berlijn. Het motorblok van de HP4 RACE is een doorontwikkeling van de motor uit het WK Endurance en het WK Superbike. Hij produceert 158 kW (215 pk) en het maximale toerental is verhoogd naar 14.500 t/min. Het maximale koppel van 120 Nm wordt bereikt bij 10.000 t/min.
De eerste servicebeurt, inclusief olie vervangen, volgt nadat onze specialisten de motor op de testbank hebben laten lopen en deze ingeregeld is. Het motorblok wordt met een endoscoop gecontroleerd en aansturing en klepspeling worden afgesteld. Met andere woorden: de HP4 RACE is meteen na aflevering klaar om het onderste uit de kan te halen op het circuit.

De beste rondetijden zijn een kwestie van afstellen.

Elk onderdeel weerspiegelt dat de HP4 RACE zich thuis voelt in de racewereld. Neem bijvoorbeeld het 2D instrumentenpaneel in de zelfdragende carbon voorkant. Dit paneel bevat alle belangrijke informatie voor rijders en constructeurs. De 2D datarecorder slaat data op die vervolgens weer is uit te lezen. Dynamische tractiecontrole (DTC) wordt bediend middels nauwkeurige knoppen en biedt optimale tractie voor elke racesituatie. De versnellingsafhankelijke vermogensafgifte en de programmeerbare Engine Brake en Wheelie-Control zijn andere elektronische middelen die, samen met de Pit-Lane-Limiter en Launch-Control, staan voor gegarandeerd probleemvrij racen. Het elektronicaverhaal wordt afgerond door geminimaliseerde kabelbomen en de in het zelfdragende carbon achterframe verwerkte lithium-ion accu. Het carbon achterframe, onderdeel van de optimale ergonomie van de HP4 RACE, is in drie standen verstelbaar.

Individueel, van zithoogte tot aan modelnummer.

Andere rijderspecifieke instellingen zijn uit te voeren bij de conisch gevormde stuuruiteinden en het voetsteunsysteem. De HP RACE Schakelassistent Pro met schakelomkeermogelijkheid geeft duidelijke feedback bij elke gangwissel. De close-ratio transmissie met 6-versnellingen heeft op het WK Superbike afgestemde schakelverhoudingen en is verder af te stellen met extra secundaire overbrengingen (bij levering inbegrepen). De vloeistofgekoelde 4-cilinder 4-takt motor opereert op WK Superbike niveau met zijn vermogen van 158 kW (215 pk). Gebouwd en gecheckt op de testbank door een team van onze specialisten. Elke motor behaalt de vereiste vermogenskromme.

Goed doordacht voor de zwaarste uitdagingen.

De door Öhlins ontwikkelde FGR 300 upside-down vork en het TTX 36 GP veerbeen zijn bekend uit de WK Superbike. De Brembo GP4 PR remklauwen, die gebruikt worden in de MotoGP, zorgen, in combinatie met de 6,75 mm dikke stalen 320-T-Type Racing remschijven, voor superieure remprestaties. De uit carbonvezel gevlochten HP4 RACE velgen besparen 1.540 gram t.o.v. gesmede velgen en zijn merkbaar lichtvoetiger door de gereduceerde massa. De consistente lichtgewicht constructie wordt voortgezet door het volledig titanium uitlaatsysteem van Akrapovič en de handgeborstelde aluminium tank. Dit zijn immers de details die het drooggewicht van 146 kilogram mogelijk maken (171 kg / DIN leeg). De titanium schroeven in de maten 6, 8 en 10 besparen niet alleen op het gewicht van de HP4 RACE, maar ook op het benodigde gereedschap.