Lightgrey metallic / Magellangrau metallic matt
Frozen Bronze metallic / Blackstorm metallic
Blackstorm metallic

Andere modellen

Afgebeelde uitvoering kan afwijken van de standaard uitvoering.

BMW R 1200 RS

Sporttourer krijgt een nieuw gezicht.

Rijdynamiek met toerkwaliteiten van het hoogste niveau: dat is de R 1200 RS. De sporttourer biedt met zijn krachtige aandrijving en het stabiele rijwielgedeelte meer dan alleen maar veel rijplezier. Dankzij de ontspannen sportieve zitpositie en de perfecte bescherming tegen weer en wind beleeft men bij vlot reizen en sportieve uitstapjes een volkomen nieuw rijgevoel.

Performance ontmoet design.

Het moderne concept van de dynamische combinatie van sport- en toermachine wordt met de halve kuip met symmetrische koplampen van twee RR generaties ook optisch versterkt. De fraai vormgegeven stuurunit met opgezet aluminium smeedstuk voegt functionaliteit en ergonomie perfect samen.

De snelle reisgenoot.

Voor krachtige aandrijving van de nieuwe sporttourer zorgt een 125 pk (92 kW) sterke, lucht-/vloeistofgekoelde boxermotor met twee bovenliggende, tandwielaangedreven nokkenassen en een balansas. Om de rijstabiliteit op elke weg te waarborgen, is het elektronisch geregelde, uiterst actieve rijwielgedeelte standaard uitgerust met ASC
(Automatic Stability Control) en de eveneens standaard rijmodi Rain en Road. Die combinatie zorgt voor een optimale rijbeleving.

Opties en accessoires ter individualisering.

Het uitgebreide optieprogramma af fabriek reikt van kofferhouders en een bagagedrager via cruise control tot de comfortabele bediening zonder contactsleutel - Keyless Ride. Met de nieuwe systeemkoffers en de praktische topkoffer zijn de mogelijkheden van de sporttourer fraai uit te breiden: zoals altijd perfect op de ergonomie afgestemd en geïntegreerd in het design van de machine. Zij bieden een reiscomfort dat men niet zou verwachten van een sporttourer. De optionele rijmodi Pro omvatten ABS Pro en Dynamisch remlicht (gehomologeerd).