Light white

Andere modellen

Afgebeelde uitvoering kan afwijken van de standaard uitvoering

R nine T Urban G/S

Oogverblindend. Krachtig. Luchtgekoeld.

Geniet van het vertrouwde gevoel van een boxer met zijn relaxte en rechte zithouding, gekoppeld aan moderne technologie. Kies uit ontelbare customizing-opties voor jouw unieke ideeën. De R nineT Urban G/S maakt een duidelijk statement: hij bewijst eer aan de beginjaren van het succesverhaal van BMW Motorrad G/S. Een blik volstaat en maakt meteen duidelijk dat de R nineT Urban G/S het offroad-gevoel uit die tijd belichaamt. Tegelijkertijd zorgt zijn rijkarakteristiek er voor dat hij een volwaardig lid is van de hedendaagse R nineT-familie. Hij reflecteert de manier van leven van die tijd: mensen wisten waar ze heen wilden. En vooral hoe ze daar moesten komen.

De inspiratiebron: onmiskenbaar.

Het ontwerp van de R nineT Urban G/S is oogverblindend. Karakteristieke stijlelementen maken het een krachtige, robuuste motorfiets die eer betoont aan het originele G/S-design: het 19 inch voorwiel, de telescopische vork, de koplampomlijsting met windscherm en het verhoogde voorspatbord definiëren het vooraanzicht. Het profiel wordt gekarakteriseerd door een duidelijk horizontale lijn. De witte tank en de smalle, ietwat langere rode buddyseat laten de geest van de legendarische R 80 G/S uit 1980 herleven. Het zwarte motorblok en frame accentueren dit effect. De nieuwe klassieke ronde instrumenten laten eveneens zien dat de Urban G/S deel uitmaakt van de Heritage-familie.
De R nineT Urban G/S excelleert op elke ondergrond, van ongeplaveide weggetjes tot grindpaden. De optionele noppenbanden en spaakwielen, de Enduro-voetsteunen, het vastgeschroefde hittescherm en het stalen voetrempedaal onderstrepen het effect zowel functioneel als visueel.

Technologie voor puur rijplezier.

De R nineT Urban G/S is met zijn uiterlijk trouw aan de traditie. Echter, de motorfiets laat door zijn moderne technologie zien ook respect te hebben voor het heden. Hij beschikt over het gelauwerde motorblok en elektrische systeem van de BMW R nineT. De Urban G/S voldoet bovendien aan de actuele Euro-4 emissienorm. De krachtige luchtgekoelde 2-cilinder boxermotor heeft een inhoud van 1170 ccm en een vermogen van 81 kW (110 pk). Goed voor dynamische vermogensafgifte, zelfs op lage snelheden, en een lichtvoetige en moderne rijervaring. Het standaard ABS en het optionele ASC (Automatic Stability Control) garanderen veiligheid wanneer jij de motorkracht op de weg overbrengt. Of naast die weg. Er is een nog een laatste visuele verwijzing naar de enduro-roots van de G/S: het verhoogde uitlaatsysteem van geborsteld roestvrij staal.

Rechtop en majestueus.

De uitgebalanceerde ergonomische driehoek van de Urban G/S zorgt er voor dat jij je lichtvoetig en zeker voelt op de weg. Het iets verhoogde stuur, het lange zitoppervlak en de ietwat lager en verder naar achteren geplaatste voetsteunen bieden een relaxte en overtuigende rijervaring. De standaard zithoogte is 850 mm. Dankzij een optioneel leverbare lage buddyseat biedt de R nineT Urban G/S stabiliteit voor rijders van vrijwel elke lengte.

Ongelimiteerd customizen.

Of je nu gaat voor de offroad-uitstraling of voor het retrogevoel, de R nineT Urban G/S geeft uitdrukking aan jouw stijl van leven. Dus wanneer het aankomt op customizen dan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. En net zoals bij de avonturen die de G/S-geschiedenis maar al te goed kent: grenzen bestaan niet. De R nineT Urban G/S is in een handomdraai om te bouwen naar een eenzitter dankzij het demonteerbare achterframe. Er is ook een op maat gemaakt aanbod aan originele BMW accessoires om uit te kiezen. Bijvoorbeeld een motorbeschermbeugel, motorbeschermplaat of een beschermend koplampraster. De motorfiets is eveneens uit te rusten met fabrieksopties, waaronder spaakwielen, verschillende tankuitvoeringen, ASC (Automatic Stability Control), verwarmbare handvatten of LED-knipperlichten. De R nineT Urban G/S is bovendien de ideale machine om te voorzien van de speciaal gefabriceerde opbouwdelen, zoals onze nieuwe Machined onderdelen. Kortom: jouw individualiteit is net zo onbegrensd als jouw rijplezier.