Black storm metallic
Alu tank with seam
Alu tank without seam
Black storm metallic / vintage
Blue planet metallic / aluminium

Andere modellen

Afgebeelde uitvoering kan afwijken van de standaard uitvoering.

R nine T

Onmiskenbaar. Origineel. Luchtgekoeld.

Motorrijden als belichaming van pure vrijheid: landschap, bochten, rechte stukken. Elke meter telt. Dit is jouw pad.
De R nineT is de perfecte vriend en kent vrijwel geen grenzen wanneer het aankomt op jouw persoonlijke wensen – ook met dank aan de ontelbare customizing-mogelijkheden. Daarnaast stuwt het karakter van de luchtgekoelde boxermotor je onweerstaanbaar voorwaarts. Op duidelijk voelbare wijze door zijn volle koppelkromme – in samenwerking met ultramoderne technologie.
Al vanaf het prille begin raakt de R nineT motorfanaten in de hele wereld recht in het hart. Hij stimuleert, inspireert en infecteert.

Onmiskenbaar de R nineT.

De R nineT heeft weliswaar een minimalistische stijl maar is meteen een zeer herkenbare aanwezigheid. Hij belichaamt de passie en innovatie van meer dan 90 jaar motorfietsontwikkeling – vanzelfsprekend met de klassieke BMW Motorrad proporties: opvallende boxermotor, compacte tank, slanke achterkant. Alle materialen zijn consistent van hoge kwaliteit, de oppervlaktes zijn met zorg verfijnd. Waarbij de immense aandacht voor detail en echt vakmanschap nog mag worden opgeteld. Zo is bijvoorbeeld het voorspatbord aan de vork vastgeschroefd middels twee gesmede haken. En de koplamphouder is van aluminium.

Een klassieker onder boxers.

Zijn krachtige luchtgekoelde 2-cilinder boxermotor heeft een inhoud van 1.170 ccm en levert een vermogen van 81 kW (110 pk). Goed voor dynamische vermogensafgifte, zelfs op lage snelheden. Dit maakt van elke reis een bijzondere belevenis. Zowel in de stad als over de wegen daar buiten. Tegelijkertijd voldoet de R nineT ook aan de Euro-4 emissienorm.
Het standaard BMW Motorrad ABS en het optionele ASC (Automatic Stability Control) zorgen er voor dat het vermogen veilig op de ondergrond wordt overgebracht en dat jij kunt genieten van de herkenbare dynamiek. De upside-down vork is handmatig instelbaar: in- en uitgaande demping en veervoorspanning passen zo altijd bij jouw rijstijl. De nieuw ontworpen dubbele instrumentencombi met snelheidsmeter en toerenteller informeert betrouwbaar over alles wat je nodig hebt om optimaal te kunnen genieten van het rijden.

Ontspannen zitten, stressvrij rijden.

Zelfs de ergonomie van de R nineT is helemaal afgesteld op een goed totaaloverzicht en zijn dynamische rijkarakter. Het lijkt welhaast een paradox, maar ondanks zijn motorprestaties is relaxte onthaasting het doel – natuurlijk met maximaal plezier. De uitgebalanceerde ergonomische driehoek en de nog iets vlakkere balhoofdhoek zorgen er voor dat jij rechtop zittend en relaxt nieuwe routes kunt ontdekken. Ergonomie en sublieme rijkarakteristiek gaan dan ook hand in hand bij de R nineT.

Born to be customized.

Al bij de eerste schetsen stond het modulaire concept van de R nineT centraal om zo de beste customizing-mogelijkheden te bieden. Ontelbare ombouwvoorbeelden, zowel professioneel als privé, tonen de potentie van de R nineT.
Vrije aansluitmogelijkheden op het elektronische systeem faciliteren en vereenvoudigen de installatie van elektronische componenten. Hierbij komt nog het goed doordachte demonteerbare framedeel. Het achterste deel is eenvoudig te demonteren om een puristische eenzitter te creëren of voor alternatieve zitopties.
Om je R nineT een nieuwe uitstraling te geven middels gelakte onderdelen zijn er andere tankvarianten verkrijgbaar: zo kan bijvoorbeeld de aluminium tank, met zichtbare of vlakke lasnaad, gecombineerd worden met de 2-delige standaard berijdersbuddy. Je kunt het achterdeel bovendien inwisselen voor een aluminium afdekking in plaats van de duobuddyseat.
Nieuw zijn twee speciale lakkleuren, Blackstorm metallic / Vintage en Blueplanet metallic / Aluminium. Hierbij heeft je R nineT naast een speciaal design op de tank ook een aluminium buddyseatafdekking en een voorspatbord in bijpassende kleurstelling. In de kleur Blackstorm metallic / Vintage krijgt je motorfiets een unieke ‘used look’ door de handmatig toegepaste borsteling.