Racingred uni matt
Racingblue metallic

Andere modellen

Afgebeelde uitvoering kan afwijken van de standaard uitvoering.

BMW F 800 GS Adventure

Avontuur: grenzeloos

Waarheen de reis ook gaat en op wat voor ondergrond ook: de BMW F 800 GS Adventure gaat elke uitdaging aan. Deze reis-adventure is gemaakt voor echte wereldreizigers waarvoor geen bestemming te ver weg is. Voor avonturiers die ook de wereld buiten de gebaande paden willen verkennen. De BMW F 800 GS Adventure: een betrouwbare, robuuste reisgezel voor grenzeloze avonturen.

Prestaties: compromisloos.

Aangedreven door een krachtige, watergekoelde tweecilinder van 85 pk (63 kW) laat de
BMW F 800 GS Adventure de bewoonde wereld met speels gemak achter zich. Met een koppel van 83 Nm heeft deze Adventure genoeg reserves om elke afgelegen offroad bestemming te bereiken. Met de elektronische gasklepregeling Ride-by-Wire kan de rijder het gas geven en gas terugnemen fijngevoeliger doseren. En met zijn tankinhoud van 24 liter en een verbruik van 4,3 liter per 100 kilometer zijn afstanden mogelijk waar andere machines moeten afhaken.

Controle: onvoorwaardelijk.

Duinen, bergpassen of rivierdoorwadingen: de BMW F 800 GS Adventure neemt alle hindernissen die je onderweg maar tegen kunt komen. De ruggengraat is een torsiestijf stalen buizenframe met 230 mm veerweg voor en 215 mm achter. De rijder krijgt elektronische assistentie van de 'Enduro' modus, waarin het rijwielgedeelte op onverhard (licht offroad met wegbanden) wordt afgestemd. De rijmodi 'Rain' en 'Road' zijn met een druk op de knop in te stellen. De rijmodi 'Enduro' en 'Enduro Pro' zijn als optie beschikbaar. Standaard ABS is vanzelfsprekend bij BMW Motorrad.

Karakter: voorbeeldig.

De BMW F 800 GS Adventure is een echte wereldreiziger - van het hoge windscherm tot de gecombineerde tankbeschermbeugels en kofferhouders. Ondanks de markante zijbeplating en de grotere tank van de Adventure is aan de karakteristieke flyline in één oogopslag de familieband met de GS te herkennen. Dat wordt met details als het GS-logo in het nieuwe stencil-formaat op de tank en de GS-belettering op het windscherm nog onderstreept. En of u nu kiest voor de basiskleur Catalanograu uni of voor stijlvariant Rallye: dat u met deze Adventure de wereld kunt gaan veroveren, straalt er altijd van af.